bier van de maand oktober

Dit extra zware (7,5 vol.% alcohol) robijnrode bokbier van hoge gisting, met nagisting op fles,
heeft een pittig karakter. De smaak is niet te uitgesproken zoet, maar vol en mild, om uit te
monden in een aangename zachtbittere afdronk. Leute Bokbier komt het best tot zijn recht
wanneer het gedronken wordt uit zijn unieke Tuimelglas (dat geen voetje heeft, maar in een
uniek houten voetje wordt geplaatst) bij een temperatuur tussen 7 en 10 °C.

Leute Bokbier werd voor het eerst door brouwerij Van Steenberge gebrouwen in 1927.
De bok en de hopperank in het logo verwijzen naar de bokken van de toenmalige
brouwerij-boerderij en de aanpalende hoppevelden. Samen met het stopzetten van de
landbouwactiviteit verdween helaas ook het Leute Bokbier en het werd pas in 1997 opnieuw
geproduceerd. Leute Bokbier verenigt al het goede van vroeger en de kennis van heden.
Leute Bokbier is een donkerrood zwaar bier van hoge gisting dat na gist op de fles of het vat.
Het heeft een zeer aromatische smaak, niet te uitgesproken zoet maar vol en mild in de mond.
Opvallende kanttekening: bij dit bier hoort een speciaal tuimelglas met houten voetje. Na het
degusteren van enkele Leutebokjes wordt het wel eens wat lastiger om het glas in het voetje
te mikken.

Kleur: Robijnrood
Geur: Alcohol, gebrande mout, koffie
Smaak: Vol en mild, zachtbittere afdronk
Wijn&spijs: Wild, gevogelte, rood vlees, stoofschotels, ook als dessertbier
Serveren: 7 - 10 °C. Glas schuin houden, rustig inschenken met achterlating van het gistdepot

 

 

Terug naar overzicht