Delaforce white port 20%

Inhoud75 cl  
Typeport  
VerpakkingFles  
LandPortugal  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 10,99
Bedrag BTW (21%)€ 1,91
 


Aantal:

De naam Delaforce is verbonden aan portwijnen van hoge kwaliteit. Dit blijkt o.a. uit de internationale prijzen voor port die in de loop der jaren door Delaforce zijn gewonnen. De druiven worden gekoesterd in een gebied dat zich uitstrekt van de Douro-vallei tot het oosten van de stad Oporto. De opslag van de portwijnen vindt plaats in de eigen kelders van Delaforce in de plaats Vila Nova de Gaia, waar de wijn de tijd krijgt om tot rijping te komen. Vanuit deze kelders vindt de wereldwijde distributie plaats.
Geschiedenis en erfgoed
Hoewel Port wordt geboren op Portugese grond, is het van oudsher bekend als een Engelse drank. De handelsrelatie tussen de beide landen stamt al uit de twaalfde eeuw, wanneer de Engelse kruisvaarders de Portugezen helpen bij het verdrijven van de Moren. In de daarop volgende eeuwen wordt er veel Portugese wijn naar Engeland verscheept. Om de wijn tijdens de lange overtocht goed te houden, doen de zeelui er als conserveringsmiddel een flinke scheut extra alcohol bij. Delaforce Fine White is een klassieke witte port die gemaakt wordt uit traditionele witte druivensoorten uit de Dourostreek.
Met zijn soepele, ronde smaak, zijn rijpe fruitigheid en aantrekkelijke lichte kleur id dit een heerlijk aperitief, dat ook uitstekend te combineren is met ganzenleverpastei en met allerlei nagerechten. Gekoeld komt deze port het meest tot zijn recht.

 

http://www.delaforce.pt

 


Terug naar overzicht