Bellingham - Tree Series - Pear Tree White Chenin Blanc/Viognier 13%

Inhoud75 cl  
Typewitte wijn  
VerpakkingFles  
LandZuid-Afrika  
RegioWestern Cape  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 6,79
Bedrag BTW (21%)€ 1,18
 


Aantal:

Prachtig gelegen tussen de bergen van Groot Drakenstein in de Franschhoek Vallei bevindt zich de Bellingham Winery. De eerste duizend wijnstokken werden hier in 1693 geplant, een eeuw na de eerste pogingen van VOC-gouverneur Jan van Riebeeck. Dit gebeurde door Hollander Gerrit Janse van Vuuren, samen met zijn Franse vrouw, een Hugenote. Wat destijds begon onder de naam ‘Bellinchamp’ is uitgegroeid tot een van Zuid-Afrika’s toonaangevende wijnbedrijven. In 1943 werd Bellingham eigendom van Bernard Podlashuk (‘Pod’ voor vrienden), een gedreven pionier en lange tijd dé drijvende kracht. Zo maakte Bellingham in 1949 de eerste Zuid-Afrikaanse rosé. Voor zijn bijdrage aan de Kaapse wijnbouw werd Podlashuk de eerste ‘Chevallier du Tastevin’ van Zuid-Afrika. 

Bellingham weet als geen ander de klassieke principes van een goede wijn te combineren met nieuwe, moderne ideeën. Hierdoor is het bedrijf in staat om een zeer gevarieerd wijnaanbod te realiseren. Bellingham maakt verrukkelijke wijnen, zowel voor verwende ‘oenofielen’ als  beginnende wijndrinkers. Bellingham bezit premium vineyard sites in alle belangrijke wijngebieden van Zuid-Afrika.

Bellingham heeft zijn wijnen ondergebracht in een overzichtelijke piramidestructuur. De basis wordt gevormd door de ‘Bellingham Blends’, bijvoorbeeld Chenin Blanc & Viognier en Shiraz & Cabernet Sauvignon. Het zijn soepele en plezierige wijnen, toegankelijk voor een breed publiek, maar ook voor de meer verwende smaak. Daarnaast zijn er de markante ‘Bellingham Fusion-wines’, waarbij één druivenras de hoofdrol speelt, aangevuld met een ‘dash’ of ‘splash’ van een andere druif. Dit levert spannende, elegante wijnen op, zowel in wit als rood. Daarnaast zijn er de ‘Bellingham Legends’, fraai gestructureerde wijnen waar Bellingham zeer trots op is. Thematisch verwijzen deze wijnen naar een mythe of legende: Dragon’s Lair (‘Grot van de Draak’; een combinatie van shiraz, mourvèdre en viognier), St. Georges (‘St. Joris de drakendoder’; merlot, pinotage en cabernet franc), en Fair Maiden (een assemblage van maar liefst zes witte druivenrassen). 

 

Deze wijn is genoemd naar de perenboom die de prachtige tuin van het Bellingham landhuis in Franschhoek staat. Dit is de oudste perenboom in Zuid-Afrika die waarschijnlijk in 1710 geplant is. Het is de trots van de tuin die toebehoorde aan de grond-leggers van Bellingham: Bernard en Fredagh Podlashuk.

Druivensoorten: 80% Chenin Bland , 20% Viognier

Herkomst: Westkaap, voornamelijk Agter Paarl

Notities van de wijnmaker: De druiven zijn van hoge kwaliteit en bevatten veel fruit. Zij worden in de vroege morgen geoogst en vervolgens vergist met wilde gisten. Dit gebeurt in roestvrijstalen tanks.

Proefnotities: De wijn heeft een delicate gouden kleur met groene tinten. In de neus is ananas rijk vertegen-woordigd, begeleid door passiefruit, honingmeloen, peer, nectarine en sinaasappel. Kortom een levendige wijn die goed in balans is en een frisse en fruitige afdronk heeft.

Wijn-spijs: De Pear Tree White is op zijn best in de eer-ste twee jaar na de oogst. De wijn heeft dan het meeste fruit en is heerlijk om zo te drinken of om te combineren met heerlijke gerechten. Aanbevolen bij sushi, kip, vis of een heerlijke (caesar)salade.

 

http://www.bellinghamwines.com

 


Terug naar overzicht