Parthenium rosato 12.5%

Inhoud75 cl  
Typerosé wijn  
VerpakkingFles  
LandItalië  
RegioSicilië  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 6,99
Bedrag BTW (21%)€ 1,22
 


Aantal:

De naam Pellegrino is een begrip in de wijnwereld van Sicilië. Het familiebedrijf werd in 1880 in Marsala opgericht door Paolo Pellegrino. Inmiddels is Pellegrino uitgegroeid tot een bedrijf van formaat met in totaal 400 hectare wijngaard in eigen bezit, verdeeld over de beste delen van het eiland, met name in het westelijk deel. Ruim 60 procent is bestemd voor de binnenlandse consumptie, de rest gaat naar het buitenland.
Reeds in Romeinse tijd was Sicilië een belangrijke wijnproducent. Zuid-Italië werd toen ‘Oenotria’ (wijnland) genoemd. Het hart van Carlo Pellegrino klopt in de historische wijnkelders van het oude stadje Marsala.
Hier komt de befaamde Marsala vandaan, die o.a. gemaakt wordt van de inheemse druiven als grillo, cataratto en inzolia.
Naast de Marsala produceert Pellegrino onder de naam Duca di Castelmonte een complete serie voortreffelijke wijnen van autochtone druivenrassen (o.a. inzolia, grillo, nero d’avola) en internationale soorten als pinot grigio, chardonnay, cabernet sauvignon en shiraz.
Om Sicilië beter te leren kennen, heeft Carlo Pellegrino de filosofie om voor ons onbekende Siciliaanse druivensoorten te combineren met bekende internationale druivensoorten. Zo krijgt Sicilië meer bekendheid en komt er een grotere variatie in het aanbod.
Twee succesvolle combinaties van druivensoorten zijn de Grillo-Pinot Grigio en de Nero d’Avola-Shiraz.
Topslijter selecteerde deze blends die onder de naam Parthenium op de markt worden gebracht.

Geur: Bloemen en fruitig met hints van frambozen
Smaak: Volle en droge rosé
Wijn spijs: Ideaal als aperitief; met visgerechten en wit vlees.

 


Terug naar overzicht