Domaine de Cibadiès sauvignon blanc 12%

Inhoud75 cl  
Typewitte wijn  
VerpakkingFles  
LandFrankrijk  
RegioPays d'Oc  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 8,99
Bedrag BTW (21%)€ 1,57
 


Aantal:

Domaine de Cibadiès is 95 hectare groot en ligt ten westen van Béziers, in het dorp Capestang, tussen het Canal du Midi en het Oppidum van Ensérune. Het heeft een ideale ligging tussen de zee en het Mediterrane achterland. Het is aangekocht in 1979 door de familie Bonfils en het huis van de Laurent Bonfils, de CEO.

TERROIR
De ondergrond van klei en leisteen is een uitstekende ondergrond om de warmte van de Mediterrane zon te absorberen. Hierdoor bereiken de druiven gemakkelijk hun optimale rijpheid. Omdat men de opbrengst sterk reguleert, (niet meer dan 50Hl/hectare) worden er op het Domaine wijnen van zeer goede kwaliteit geproduceerd.

VINIFICATIE
De Sauvignon wordt bij optimale rijpheid geoogst. Bij binnenkomst in de kelder, blijven de druiven 6 tot 12 uur met elkaar in contact voordat ze geperst worden. Gedurende het gehele vinificatieproces wordt de most en de wijn beschermd tegen oxidatie. De temperatuur wordt streng gecontroleerd tijdens het hele proces. Na de fermentatie rijpt de wijn nog enige tijd op de fijne lie!!!

http://www.bonfilswines.com


Terug naar overzicht