L'origine du Sud Sauvignon 12%

Inhoud75 cl  
Typewitte wijn  
VerpakkingFles  
LandFrankrijk  
RegioZuid-Frankrijk  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 6,49
Bedrag BTW (21%)€ 1,13
 


Aantal:

De uitdrukking ‘zo oud als de weg naar Rome’ geeft uitstekend weer hoe lang de druivenstokken al in het Franse zuiden staan. De Romeinen plantten op hun veldtochten wijngaarden in de bezette gebieden om hun legers van wijn te voorzien. Niet alleen om ervan te genieten, maar ook uit noodzaak; water zat vol ziektekiemen en was dus niet altijd veilig om te drinken. Ook toen al wist men dat er bacteriedodende eigenschappen in wijn zitten, die voorkwamen dat de soldaten ziek werden. Maar natuurlijk werd wijn ook rijkelijk geschonken op de uitbundige overwinningsfeesten van de Romeinse keizers en hun veldheren.
De wijnstokken werden niet in keurige rijtjes gepoot maar ze groeiden als struik. Deze traditionele plantgroei noemt men ‘gobelet’ (in de nieuwe wereld ook wel bekend als ‘bush vine’).
De druivenstokken groeien als struik in de vorm van een open paraplu. Het blad dekt de druiven af. Dat heeft een groot voordeel, want door de droge en hete omstandigheden houdt dat het vocht langer vast. De zon weerkaatst via de stenige bodem op de druiven, waardoor de druiven toch goed kunnen rijpen. Deze traditionele wijnstokgroei is origineel voor het zuiden van Frankrijk en wordt nog steeds gebruikt.
De opbrengst van gobelet-struiken is niet erg hoog. Maar door de lage opbrengsten krijgen we wel betere en geconcentreerde wijnen.
De wijnen van L’origine du Sud zijn een eerbetoon aan deze oude snoeiwijze.

Smaak: Deze Sauvignon uit het zonnige Franse zuiden zit vol fris fruit: perzik, appel, grapefruit en kruisbessen. De fruitige stijl is verleidelijk fris en stuivend.

Wijn&spijs: Heerlijk als aperitief, maar ook in combinatie met salades, lichtere visgerechten, schaal- en schelpdieren en witvlees.

Serveren: Serveertemperatuur: 10-12 °C


Terug naar overzicht