Dopff au moulin pinot blanc 12.5%

Inhoud75 cl  
Typewitte wijn  
VerpakkingFles  
LandFrankrijk  
RegioElzas  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 10,49
Bedrag BTW (21%)€ 1,83
 


Aantal:

In de 19e eeuw begon Jean Gustave Dopff met het uitbouwen van het familiewijngoed, dat inmiddels is uitgegroeid tot grootste in het centrale deel van de Elzas.

De Dopff's hebben vaak een voortrekkersrol gespeeld. Omstreeks 1900 was Julien Dopff de eerste die in de Elzas met de productie van mousserende wijnen begon. Met zijn 'méthode traditionelle', naar voorbeeld van champagne, legde hij de basis voor de latere Crémant d'Alsace. Ook was Julien de eerste die zijn wijn in lange, ranke flessen vulde, de ook nu nog gebruikte flûte d'Alsace.

Dopff au Moulin bezit 70 hectare wijngaard en is nog steeds voor 100% in handen van de familie. Met bijna 9 hectare is Dopff au Moulin de belangrijkste eigenaar van Riquewihr's beroemde Grand Cru Schoenenbourg. Daarnaast werkt Dopff met een netwerk van vaste contractboeren. Alle wijnen worden door Dopff zelf gevinifieerd. Naast de mousserende Crémant d'Alsace produceert Dopff au Moulin hoogwaardige Elzasser wijnen in drie categoriën: Tradition, Réserve en Domaine.

De wijn is licht helder geel van kleur. Hij heeft een fris, aangenaam en fruitige geur. Evenwichtig en frisdroog van smaak met een zachte afdronk.

Heerlijk bij: Salades, voorgerechten, quiche, vis, asperges en als aperitief.

Herkomst: Frankrijk (Elzas)

Producent: Dopff au Moulin

Wijnmaker: Pascal Batot

Druivenrassen: pinot blanc

Bodem / Klimaat: Divers, overwegend zuidhellingen

Vinificatie: Modern, koele vergisting en snelle botteling

Lagering: Modern, roestvrij staal

Bewaartijd: 1 tot 3 jaar

Wijn & Spijs: Uitstekend bij salades, voorgerechten, quiche, vis, asperges en als aperitief

http://www.dopff-au-moulin.fr


Terug naar overzicht