Bier van de maand mei 2019

Krombacher Weizen wordt gebrouwen met behoud van belangrijke vitaminen,
eiwitten en mineralen. Tenminste 1/3 deel van de gebruikte mout is tarwemout
en wordt ongefilterd afgevuld, zodat de kenmerkende troebelheid blijft. Dit zorgt
ervoor dat de natuurlijke pittige smaak behouden blijft.
De Krombacher bieren worden gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot uit
zeer zacht, mineraalarm en zuiver water. Dit bronwater uit het Rothaar gebergte
is het belangrijkste component in het brouwproces dat zorgt voor een ongeëvenaarde
kwaliteit en onderscheidende smaakbeleving van de Krombacher bieren.

Land van Herkomst: Duitsland
Flesinhoud: 50 CL
Alcoholpercentage: 5.3% vol
Soort bier: Wit
Kleur: Oranjeblond
Geur: Fruitig, fris, lichtdroog
Smaak: Fruitige volle tarwesmaak, fris-droog, tikje moutig
Wijn&spijs: Vlees- en visgerechten, kip, pasta's, Aziatische gerechten
Serveren: 4-6 ⁰C


Terug naar overzicht