Los vascos cabernet sauvignon 14%

Inhoud75 cl  
Typerode wijn  
VerpakkingFles  
LandChili  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 9,99
Bedrag BTW (21%)€ 1,74
 


Aantal:

Op de plaats waar nu Viña Los Vascos staat (Colchagua Vallei in Midden-Chili), werden 250 jaar geleden door de familie Echenique de eerste wijnstokken aangeplant. Omstreeks 1850 werden de eerste Franse druivenrassen geïntroduceerd. In 1981 kreeg de bodega definitief de naam Viña Los Vascos, een eerbetoon aan de oorspronkelijke Baskische eigenaren. Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaines Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.
De wijngaarden liggen op ruim 300 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.
Dankzij een ultramodern 'klimaat-monitoring-systeem' is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken. De houten vaten, waaronder een groot deel barriques, zijn afkomstig van de kuiperij van Château Lafite-Rothschild.
 
Los Vascos Cabernet Sauvignon is een van de best verkochte wijnen van Los Vascos. De reputatie van het bedrijf is voor een belangrijk deel op deze druif en wijn gebaseerd. Het is een zuivere cabernet die op elegante wijze fruit aan een frisse stevigheid weet te paren. Houtgerijpt.

Proefnotitie
Kleur: krachtig dieprood
Geur: zuiver cabernet-aroma met opmerkelijke nuances van rood en zwart fruit (o.a. pruimen, zwarte bes, aardbei); licht kruidige toets, vleug laurier, beschaafde houttoets
Smaak: frisse, soepele aanzet; elegante smaakontwikkeling met zuiver fruit en prettige tannines, verrassend lange afdronk


Wijn & Spijs
Fijne vleesgerechten met rijke sauzen (lam, rund), wild, diverse kazen


Herkomst
Chili, Colchagua
Producent
Viña Los Vascos
Wijnmaker
Marcelo Gallardo
Druivenrassen
Cabernet Sauvignon
Bodem / Klimaat
Gemengde bodemstructuur; matigende invloed van de Stille Oceaan
Vinificatie
Selectie van diverse wijngaarden; gecontroleerde gisting in roestvrij stalen tanks
Lagering
Ruim een jaar houtrijping
Bewaartijd
Tot 6 jaar na de oogst

Korte omschrijving
Verfijnde en elegante topwijn uit Chili van 100% cabernet sauvignon, ruim een jaar gerijpt op nieuw Frans eiken. Mooie balans tussen rijp fruit en milde tannines, duidelijke Bordeaux-invloed. Beperkte productie. Gastronomische topwijn (fijne vleesgerechten van lam en rund met rijke sauzen, wild en gevogelte, diverse kazen).

 

http://www.vinalosvascos.com

 

 

Terug naar overzicht