Phebus Patagonia Reservado malbec 14.5%

Inhoud75 cl  
Typerode wijn  
VerpakkingFles  
LandArgentinië  
RegioPatagonië  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 11,49
Bedrag BTW (21%)€ 2,00
 


Aantal:

Het bedrijf combineert de moderne manier van wijnmaken, het terroir van Mendoza en de “savoir faire” uit Bordeaux voor het maken van wijnen met een unieke persoonlijkheid. Hervé Fabre's passie en kennis stellen hem in staat om exceptionele wijnen te maken, die internationaal bekroond zijn en in meer dan 20 landen gedronken worden. 

De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren ‘90 in Argentinië; op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden. Onder de indruk van het potentieel en de kwaliteit van de Malbec druif besloot hij in 1992 tot het bouwen van zijn eerste wijnhuis: Fabre Montmayou. Vanwege de indruk die de Malbec druif bij hem had achtergelaten, werd hij een van de eerste pioniers op het gebied van Argentijnse wijn gemaakt van één druivensoort.

De druiven voor de wijnen die Phebus produceert, komen uit de beste gebieden in Mendoza en Patagonia (Alto Valle de Río Negro). Daar zijn de omstandigheden ideaal voor de malbec en andere druivensoorten. Deze gebieden representeren het beste van het Argentijnse terroir.   

Deze donkerrode wijn heeft een paarse weerschijn en is een typische Malbec uit Patagonië, elegant met een mooie structuur en rijpe tannines. In de neus zijn frisse aroma’s van rode kersen, zoethout en viooltjes te vinden.

Bodem / Klimaat: Leem met steenachtige onderlagen

Vinificatie: Koude schilweking en gedurende de gisting wordt de wijn viermaal daags overgepompt

Lagering: 50% van de wijn rijpt gedurende 12 maanden in eikenhouten vaten van Frans eiken

Wijn & Spijs: Goede match bij verfijnde en boerse vleesschotels.

http://www.bodegasfabre.com


Terug naar overzicht