Château Hautes Terrres Bordeaux Rouge 13%

Inhoud75 cl  
Typerode wijn  
VerpakkingFles  
LandFrankrijk  
RegioBordeaux  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 7,49
Bedrag BTW (21%)€ 1,30
 


Aantal:

Château Hautes Terres is eigendom van de familie Cazade en ligt in het kleine dorpje St. Léger de Vignague, midden in de wijngaarden van Bordeaux. Dit kleine dorp ligt op nog geen 5 km afstand van het allerkleinste Franse dorpje Castelmoron-d’Albret, een echte aanrader als u in de buurt bent.
Het landgoed wordt voor het eerst in de boeken genoemd in 1831. In de meest recente geschiedenis wordt het château in 1945 aangekocht door de familie Lambert, wier dochter Gilberte het landgoed erft. Zij trouwt in 1960 met René Cazade en samen breiden zij het landgoed uit tot een oppervlakte van 115 hectare. Allereerst als gemengd bedrijf, wat toentertijd heel gewoon was, maar sinds de 70er jaren wordt het château alleen nog maar omringd door wijngaarden.
Gilberte en René en momenteel ook hun zoon Philippe, hebben veel geïnvesteerd in de wijngaarden waardoor ze bekend staan als een onafhankelijke wijnboer die goede kwaliteitswijnen maakt.
Zo goed zelfs, dat de *** Michelin sterren kok Joël Robuchon, een grootheid in de Franse gastronomie, Château Hautes Terres per glas verkoopt in zijn restaurant in Parijs.
Voor hun Bordeaux Rouge gebruiken ze 4 druivensoorten: Merlot (65%), Cabernet Franc (15%) en Cabernet Sauvignon (15%) en Malbec (5%).
De ondergrond (terroir) bestaat grotendeels uit een combinatie van klei en kalkgronden, waarop grote keien (graves) liggen. De wijngaarden liggen op de hoogste hellingen uit die regio.
De manier van wijnmaken is traditioneel. De familie maakt echter wel gebruik van de meest moderne technieken. De temperatuur gereguleerde cuves zijn van roestvrijstaal. Door de strenge selectie van de trossen, worden alleen de beste druiven vergist.

Druivensoort: Merlot 60%, Cabernet Franc 20%, Cab Sauvignon 20%
Kleur: robijnrode kleur
Geur: In de neus herkent u aroma’s van rood fruit en zwarte bessen. De fijne tannines, die mooi zacht zijn, zorgen voor een goede lengte, waarbij het fruit goed naar voren komt.
Wijn&spijs: Heerlijk bij rood vlees, wild en harde kazen.

 


Terug naar overzicht