Château paveil de luze Margaux 2014 13%

Inhoud75 cl  
Typerode wijn  
VerpakkingFles  
LandFrankrijk  
RegioBordeaux  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 24,99
Bedrag BTW (21%)€ 4,34
 


Aantal:
 
Château Paveil de Luze is een aangezien en zeer succesvol wijnkasteel in de beroemde appellatie Margaux. De eerste wijngaarden van het château stammen uit de 17e eeuw. In 1862 werd baron Alfred de Luze eigenaar van dit fraaie domein. Het was Geoffroy de Luze (samen met zijn vrouw Patricia) die in de jaren '60 van de vorige eeuw de wijnproductie van het château naar een kwalitatief hoger plan tilde. Sinds 2004 is hun zoon Frédéric de nieuwe kasteelheer. Even bevlogen en gedreven als zijn ouders en voorouders zet hij een rijke familietradie voort.

Margaux is de meest zuidelijke gemeente in de Haut-Médoc. Hier komen volgens kenners de meest verfijnde en elegantste wijnen van de Médoc vandaan. In Margaux vinden we ook de meeste crus classés van alle Médoc-appellaties, met als glorieus hoogtepunt het legendarische Château Margaux (premier grand cru classé). Daarnaast telt de appellatie Margaux een aantal voortreffelijke crus bourgeois-wijnen. Een van de bekendste is Château Paveil de Luze. De kiezelbodem van Margaux vormt de ideale basis voor grote wijnen. Op sommige plaatsen is deze kiezelafzetting wel 10 meter dik. De stenen maken de bodem goed doorlaatbaar en de wortels kunnen diep naar beneden. Fijnproevers hebben bij een goede Margaux associaties met een elegant parfum. Bij het schenken van deze wijn verdient het aroma dan ook alle aandacht.
Château Paveil de Luze is een zeer fraaie Margaux die in zijn jeugd reeds verleidelijk zacht en rond van smaak is. Na vier tot vijf jaar nadert de wijn zijn hoogtepunt: nóg harmonieuzer en verfijnder. Een belangrijke factor voor de hoge kwaliteit zijn de kiezelbodems waarin de wijnstokken wortelen. Het château gebruikt cabernet sauvigon, merlot en cabernet franc. Paveil de Luze is een echte charmeur die in topjaren verrassend lang bewaard kan worden. De wijn doet zijn status van 'Cru Bourgeois' alle eer aan.
Proefnotitie
Kleur:
vol robijnrood
Geur: elegant, geurig en verfijnd; bosfruit, zwarte bes, cederhout, truffel; mooie nuances van barrique
Smaak: fluweelzachte aanzet; daarna harmonieus en soepel; mooie textuur, goede versmelting van rijp fruit en tannines; elegante afdronk
Wijn & Spijs
Entrecote bordelaise, gegrild rundvlees, rosbief (warm en koud), lamskoteletjes, gebakken eendenborst en ander wildgevogelte met een fruitige saus, reebout met morieljes, gerijpte harde kazen
Herkomst
Frankrijk (Bordeaux; AC Margaux)
Producent
Château Paveil de Luze
Wijnmaker
Stéphane Fort
Classificatie
Cru Bourgeois
Druivenrassen
Cabernet Sauvignon (65%), Merlot (30%), Cabernet Franc (5%)
Bodem / Klimaat
Licht glooiiend, sterk kiezelhoudend op rijke ondergrond; gematigd klimaat, invloed van zee
Vinificatie
Traditioneel; strenge selectie van de druiven, langdurige maceratie, gecontroleerde gisting
Lagering
Rijping in barriques
Bewaartijd
Tot 10 jaar na de oogst (topjaren langer)
Korte omschrijving:
Zeer elegante Cru Bourgeois uit de appellatie Margaux; zijdezacht, verfijnd en rijk aan geur. Klassiek gemaakt en gerijpt en barriques; cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc. Prachtig als maaltijdwijn. Bijvoobeeld bij entrecote bordelaise, gegrild rundvlees, rosbief (warm en koud), lamskoteletjes, gebakken eendenborst en ander wildgevogelte met een fruitige saus, reebout met morieljes, gerijpte harde kazen.

 

http://www.chateaupaveildeluze.com

 

 

Terug naar overzicht