Ventisquero Yelcho Sauvignon Blanc 12%

Inhoud75 cl  
Typewitte wijn  
VerpakkingFles  
LandChili  
RegioValle de Casablanca  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 7,99
Bedrag BTW (21%)€ 1,19
 


Aantal:

Deze wijn heeft intense tropische aroma's van ananas, papaya en citrusfruit. Tevens hints van peer en meloen zijn waar te nemen. De wijn heeft een prachtige mineraliteit.

Extra info Vina Ventisquero

In Chili zijn twee soorten wijnhuizen te vinden. Degene die zich al decennia met wijnbouw bezighouden en de nieuwe, recent opgezette, generatie. Viña Ventisquero behoort tot deze laatste categorie en produceert volgens de laatste technieken wijn door gebruik te maken van de modernste middelen.

Viña Ventisquero startte als ambitieus project van Gonzalo Vial. Eigenaar van Agrosuper, het grootste levensmiddelenconcern van Chili. De winery werd gebouwd in Maipo Valley en daaromheen werden de eerste wijngaarden aangeplant, kort daarop gevolgd door wijngaarden in Casablanca Valley en Apalta Valley. In 2001 kwam de eerste jaargang op de markt.

Vanaf het allereerste begin stond respect voor de natuurlijke omgeving centraal. Er wordt op een milieuvriendelijke manier gewerkt, door onder andere het watergebruik sterk te beperken, CO2 uitstoot van het transport te compenseren en de natuurlijke omgeving bij nieuwe aanplant zoveel mogelijk in tact te laten. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een certificering door "Sustainable wine of Chile" voor alle wijngaarden. Ventisquero is het eerste Chileense wijnuis wat daarin geslaagd is.

Inmiddels heeft Ventisquero wijngaarden aangeplant in 7 verschillende wijngebieden te weten: Maipo, Casablanca, Apalta, Lolol, Leyda, Peralillo en Huasco (Atacama). Er worden dan ook geen druiven gekocht. Alle wijnen worden geproduceerd met eigen druiven.

Ventisquero produceert wijnen in verschillende prijsklassen. Van de soepele, fruitige en toegankelijke Clasico wijnen via Yelcho, Reserva, Queulat (single vineyard), Grey (single Block) naar de Icoon wijnen zoals Heru, Vertice, Pangea en Enclave. Voor iedere wijndrinker en voor elk moment is er een geschikte Ventisquero wijn beschikbaar.

Appelation: Casablanca Valley

Classificatie: Reserva Especial

Smaak: Droog

Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Gerechten:  Aperitief, terras, lichte visgerechten, salades, wit vlees.


www.ventisquero.com


Terug naar overzicht