Parthenium Grillo Pinot Grigio 11.5%

Inhoud75 cl  
Typewitte wijn  
VerpakkingFles  
LandItalië  
RegioSicilië  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 7,49
Bedrag BTW (21%)€ 1,30
 


Aantal:

De naam Pellegrino is een begrip in de wijnwereld van Sicilië. Het familiebedrijf werd in 1880 in Marsala opgericht door Paolo Pellegrino. Inmiddels is Pellegrino uitgegroeid tot een bedrijf van formaat met in totaal 400 hectare wijngaard in eigen bezit, verdeeld over de beste delen van het eiland, met name in het westelijk deel. Ruim 60 procent is bestemd voor de binnenlandse consumptie, de rest gaat naar het buitenland.
Het hart van Carlo Pellegrino klopt in de historische wijnkelders van het oude stadje Marsala.
Hier komt de befaamde Marsala vandaan, die o.a. gemaakt wordt van de inheemse druiven als grillo, cataratto en inzolia. Naast de Marsala produceert Pellegrino onder de naam Duca di Castelmonte een complete serie voortreffelijke wijnen van autochtone druivenrassen (o.a. inzolia, grillo, nero d’avola) en internationale soorten als pinot grigio, chardonnay, cabernet sauvignon en shiraz.
Om Sicilië beter te leren kennen, heeft Carlo Pellegrino de filosofie om voor ons onbekende Siciliaanse druivensoorten te combineren met bekende internationale druivensoorten.
Twee succesvolle combinaties van druivensoorten zijn de Grillo-Pinot Grigio en de Nero d’Avola-Shiraz. Topslijter selecteerde deze blends als wijn van de maand oktober die onder de naam Parthenium op de markt worden gebracht en maakte de volgende proefnotities:

Kleur: bleekgeel

Geur: intens, fruitig en fris

Smaak: een mooie balans tussen fris en fruitig. Zeer toegankelijke lichte wijn

Herkomst: Italië

Druivensoort: Grillo en Pinot Grigio

Te serveren bij: aperitief, gevogelte en vis


Terug naar overzicht