Calem port Lagrima (white port) 20%

Inhoud75 cl  
Typeport  
VerpakkingFles  
LandPortugal  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 11,49
Bedrag BTW (21%)€ 2,00
 


Aantal:

Cálem Porto is in 1859 opgericht door António Alves Cálem. Het bedrijf heeft altijd veel tijd en energie gestoken in de productie van kwalitatieve Port. Dit heeft geresulteerd in een hoge waardering door de markt en diverse internationale onderscheidingen. Als marktleider in Portugal is er geen winkel te vinden die geen Cálem Porto verkoopt.

Met de bekende range Velhotes/Old Friends in de varianten Ruby, Tawny en White, kent praktisch iedere Portugese familie de naam Cálem. Cálem Porto is dan ook dé meest verkochte port in Portugal. Het bedrijf is onderdeel van de Sogevinus Groep, waaronder ook Kopke, Burmester, Barros, Gilberts en Dacosta Porto vallen. Naast Port, voert de Sogevinus Groep ook wijnen uit de Douro genaamd Curva.

De druiven komen van de steile wijngaarden uit de Douro vallei en zijn identiek aan de druiven gebruikt in de Fine White en White & Dry. De druiven vergisten kort waarna er ‘Aquardente’ wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit ‘vuur water’. Deze neutrale alcohol beïnvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de witte port.

Bij de White & Dry stopt de vergisting na vier dagen waardoor er meer suiker omgezet is in alcohol. Hierdoor is de Lágrima port droger van smaak en erg geschikt voor de Port & Tonic. De Fine White vergist drie dagen en vormt de toegankelijke aperitief port. De Lágrima vergist slechts 1,5 - 2 dagen waardoor er meer suiker overblijft. Hierdoor ontstaat een zoetere stijl die erg goed geschikt is om bij desserts te serveren. Denk hierbij aan blauwader kaas of fruit desserts.

Lágrima betekent ‘tranen’ en heeft deze naam gekregen door het huilen van het glas. Als je de port walst, blijft er veel suiker en alcohol hangen in het glas wat namelijk langzaam naar beneden zakt.

Kleur: Goudgeel
Geur: Tonen van noten en honing
Smaak: Bouquet van honing en gedroogde vruchten
Wijn&spijs: Dessert met fruit
Serveren: Tussen 8 - 10 °C.

http://www.calem.pt

 


Terug naar overzicht