Kopke tawny / ruby / white 20% GESCHENKKIST

Inhoud3x37.5 cl  
Typeport  
VerpakkingKist  
LandPortugal  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 29,95
Bedrag BTW (21%)€ 5,20
 


Aantal:

De geschiedenis van Kopke Port begint in 1638. In dat jaar start Cristiano Kopke met het verhandelen van Portugese goederen, waaronder wijn. Kopke is aldus het oudste handelshuis van portwijnen. Sinds 1953 is The House of Kopke eigendom van de Portugese familie Barros. Tot op de dag van vandaag heeft Kopke niets van zijn glans verloren.
Een groot deel van de beste Kopke ports is afkomstig van de Quinta S. Luiz, op de linker oever van de Douro, in het hart van de portstreek. Hier zijn de omstandigheden ideaal voor de productie van excellente ports. Dit geldt voor de volfruitige ruby of fraai gerijpte tawny evenzeer als voor de fantastische 'jaargangsports' vintage, colheita en late bottled vintage. Elk jaar ontvangt Kopke voor zijn ports tal van onderscheidingen.
Net als sherry en madeira is ook port een zogenaamde 'versterkte' wijn. Door halverwege de gisting wijnalcohol toe te voegen stopt de gisting en blijven natuurlijke suikers in de wijn achter. Deze geven port zijn delicate zoete smaak. Vervolgens laat men de wijn, die dan port is geworden, langdurig rijpen in grote houten vaten. Afhankelijk van rijpingsduur en moment van bottelen onderscheidt men verschillende soorten, zoals vintage, colheita en late bottled vintage.
Kopke Selected Tawny Port is een gerijpte zachtzoete rode port, gemaakt van diverse druivenrassen en samengesteld uit meerdere oogstjaren. Geur en smaak zijn verfijnd en bezitten tonen van onder meer gedroogd fruit.

In deze luxe geschenkkist zit:

-1 fles kopke tawny port 37.5 cl.

-1 fles kopke ruby port 37.5 cl.

-1 fles kopke white port 37.5 cl.

Http://www.kopke.nl

Terug naar overzicht