Robertson's tawny port 19.5%

Inhoud75 cl  
Typeport  
VerpakkingFles  
LandPortugal  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 10,49
Bedrag BTW (21%)€ 1,83
 


Aantal:

Port is afkomstig van een klein gebied langs de beide oevers van de Douro in het noorden van Portugal. In de 18e eeuw waren het de Engelsen die in Portugal op zoek gingen naar nieuwe gebieden, waar zij hun wijn konden gaan halen. Twee zonen van een Engelse wijnhandelaar, die op wijnverkenning waren in de Douro-streek, verscheepten een lading wijn naar Engeland. Om de wijn voor de lange reis te versterken, voegden zij wat -van lokale druiven gestookte- alcohol toe en legden zo bij toeval de basis van Port. De toevoeging van alcohol zorgt ervoor, dat de gisting van het druivensap stopt en de zoete smaak van de druiven behouden blijft.
Bij het maken van Port zijn veel verschillende samenstellingen mogelijk. Met de verschillende soorten druiven die groeien in de Douro-vallei, de verschillende oogstjaren en soorten vaten kunnen porthuizen samenstellingen maken die ieder tot een karakteristieke smaak leiden. Zo ook bij porthuis Robertson.
De Robertson's Tawny Port is lichter van zowel kleur als smaak dan de Robertson's Ruby Port. De Tawny Port krijgt langer de tijd om te rijpen op vaten van eikenhout en heeft daardoor ook de kans om aroma's van het eikenhout over te nemen.
Serveer tips: Als aperatief maar ook een absolute aanrader als begeleider van een voorgerecht of licht nagerecht.

 

http://www.pernod-ricard.nl

 


Terug naar overzicht