Robertson's ruby port 19.5%

Inhoud75 cl  
Typeport  
VerpakkingFles  
LandPortugal  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 10,49
Bedrag BTW (21%)€ 1,83
 


Aantal:

Port is afkomstig van een klein gebied langs de beide oevers van de Douro in het noorden van Portugal. In de 18e eeuw waren het de Engelsen die in Portugal op zoek gingen naar nieuwe gebieden, waar zij hun wijn konden gaan halen. Twee zonen van een Engelse wijnhandelaar, die op wijnverkenning waren in de Douro-streek, verscheepten een lading wijn naar Engeland. Om de wijn voor de lange reis te versterken, voegden zij wat -van lokale druiven gestookte- alcohol toe en legden zo bij toeval de basis van Port. De toevoeging van alcohol zorgt ervoor, dat de gisting van het druivensap stopt en de zoete smaak van de druiven behouden blijft.
Bij het maken van Port zijn veel verschillende samenstellingen mogelijk. Met de verschillende soorten druiven die groeien in de Douro-vallei, de verschillende oogstjaren en soorten vaten kunnen porthuizen samenstellingen maken die ieder tot een karakteristieke smaak leiden. Zo ook bij porthuis Robertson.
De Robertson's Ruby Port is een heldere, fonkelend rode port. Deze jonge port heeft een volle en stevige smaak met accenten van rode vruchten als bessen, aardbeien en pruimen.
Serveer tips: Traditioneel vaak gecombineerd met zachte kazen. Robertson's Ruby Port gaat ook heel goed bij chocolade desserts en fruit

 

http://www.pernod-ricard.nl

 


Terug naar overzicht