Offley ruby port 19.5%

Inhoud75 cl  
Typeport  
VerpakkingFles  
LandPortugal  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 10,29
Bedrag BTW (21%)€ 1,79
 


Aantal:

De geschiedenis van het Porthuis Offley Forrester begint in 1737, als de Engelse handelaar William Offley zich vestigt in Porto. In 1803 verbindt Joseph James Forrester zich aan het huis Offley. Forrester was een beroemde wijnkundige die een methode ontwikkelde voor het bestrijden van een desastreuze druivenziekte. Tweehonderd jaar later is Offley Forrester een van de grootste en meest gewaardeerde porthuizen ter wereld.

Portwijnen komen op een bijzondere manier tot stand. De druiven worden geplet en met de pitten en schillen (de most) in grote vaten opgeslagen om kleur en smaak te krijgen. Er ontstaat een gistings-proces waarbij suiker wordt omgezet in alcohol. Op een bepaald moment wordt wijnalcohol toegevoegd, waardoor het gistingsproces stopt. Vervolgens wordt de port in eikenhouten vaten opgeslagen om verder te rijpen en zijn unieke kleur te verkrijgen. Het verschil tussen een Ruby en een Tawny komt tot stand door gebruik van verschillende eikenhouten vaten; een Ruby wordt in een groot vat gelagerd, waardoor deze weinig contact heeft met het hout en dus zijn fruitige smaak behoudt. Een Tawny daarentegen wordt gelagerd in een klein eikenhouten vat en heeft daardoor veel contact met het hout, hierdoor onstaat de bekende kruidige smaak.

OFFLEY Ruby komt het beste tot zijn recht als men het op kamertemperatuur drinkt (+/- 18 graden celsius). Ruby smaakt uitstekend bij blauwe kazen, olijven en chocolade.

 

http://www.sograpevinhos.com

 

 


Terug naar overzicht