Kopke vintage port 2007 20%

Inhoud75 cl  
Typeport  
VerpakkingFles  
LandPortugal  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 33,99
Bedrag BTW (21%)€ 5,90
 


Aantal:

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong.
Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat.
De Kopke Port kelders bevinden zich in de "Entreposto de Gaia", waar de meeste Portkelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. In deze kelders ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten. 
De wijn ligt hier door de jaren heen langzaam in stilte te rijpen. Een stilte die alleen verstoord wordt door de vele bezoekers die de kelders komen bekijken en genieten van een overheerlijk glas Kopke Port.
De Quinta São Luiz ligt op de linkeroever van de Douro  tussen Regua en Pinhão. Dit domein, dat gerekend kan worden tot één van de schatten van de Dourostreek, is de bakermat van een beroemd gamma van Kopke Ports. Voor de aanplant van druivenstokken in de Quinta São Luiz worden de meest moderne technieken gebruikt.  De druivensoorten die Kopke voor haar port gebruikt zijn
Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz.
In September vindt elk jaar het eeuwenoude ritueel van de oogst plaats. Met deze traditie hoog in het vaandel wordt gebruik gemaakt van uiterst moderne technieken en productie methodes. Dit in combinatie met het klimaat in de regio maken Kopke Port een uniek product.

Vintage port staat aan de top van de porthiërarchie. Het is een product van één uitzonderlijk jaar en altijd afkomstig van de allerbeste wijngaarden. Goed bewaarde vintage Ports behoren tot de oudste wijnen van de wereld. Het besluit om een port tot vintage te 'verklaren' ligt bij het port huis en moet worden goedgekeurd door het (port) instituut. Een vintage port wordt al na twee jaar houtrijping gebotteld. Hierna rijpt de wijn langzaam op fles. Leg de flessen daarom altijd op een koele, donkere plaats.

Smaakomschrijving:

Op jonge leeftijd is de vintage port vol en fruitig met heel veel tannine. Het duurt zeker 15-20 jaar voor de beste vintage port zijn hoogtepunt bereikt. Een vintage port kan, mits goed bewaard dus zeer goed ouderen. De tannine worden na verloop van tijd zachter en de volle fruitsmaak verdwijnt iets na de achtergrond en maakt plaats voor ceder, leer, kruiden en toffee tonen.

Serveertips:

Tijdens de rijping in de fles vormt zich een zware droesem (depot) in de fles. Daarom moet een fles vintage port op een speciale manier worden geschonken. Zet de fles minstens één dag, voordat u van de port wilt gaan genieten, voorzichtig rechtop. Hierdoor zakt het depot naar de bodem van de fles. Maak de fles open door de laklaag met een mesje door te snijden en verwijder de kurk. Schenk de port vervolgens voorzichtig uit.

Om optimaal van de geur en de smaak van de port te genieten kunt het beste een niet al te groot glas nemen wat aan de bovenzijde taps toe loopt. Hoe ouder de port des te meer depot zich in de fles gevormd zal hebben. Als de bodem van de fles nadert dus voorzichtig inschenken. Schenk de port tijdens uw diner bij stevige kaassoorten of geniet van een glas Vintage port als afterdinner drankje (met een mooie Cubaanse Sigaar).

Ongeopend en goed bewaard is uw Vintage port jarenlang houdbaar. Vintage ports van 50 tot 60 jaar oud zijn zeker geen uitzondering. Als een fles vintage port eenmaal geopend is dient deze binnen enkele dagen gedronken te worden. De kwaliteit gaat anders snel achteruit.

Erg lekker bij:

- Pure chocolade

- Rijke chocolade desserts

- Chocolade borstplaat met frambozensaus

- blauw of harde kazen

Serveer temperatuur: tussen de 12 - 14ºC.

http://www.kopke.nl

 


Terug naar overzicht