Kopke white port 20%

Artikelcode73105  
Inhoud75 cl  
Typeport  
VerpakkingFles  
LandPortugal  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 10,99
Bedrag BTW (21%)€ 1,91
 


Aantal:
De geschiedenis van Kopke Port begint in 1638. In dat jaar start Cristiano Kopke met het verhandelen van Portugese goederen, waaronder wijn. Kopke is aldus het oudste handelshuis van portwijnen. Sinds 1953 is The House of Kopke eigendom van de Portugese familie Barros. Tot op de dag van vandaag heeft Kopke niets van zijn glans verloren.
Een groot deel van de beste Kopke ports is afkomstig van de Quinta S. Luiz, op de linker oever van de Douro, in het hart van de portstreek. Hier zijn de omstandigheden ideaal voor de productie van excellente ports. Dit geldt voor de volfruitige ruby of fraai gerijpte tawny evenzeer als voor de fantastische 'jaargangsports' vintage, colheita en late bottled vintage. Elk jaar ontvangt Kopke voor zijn ports tal van onderscheidingen.
Net als sherry en madeira is ook port een zogenaamde 'versterkte' wijn. Door halverwege de gisting wijnalcohol toe te voegen stopt de gisting en blijven natuurlijke suikers in de wijn achter. Deze geven port zijn delicate zoete smaak. Vervolgens laat men de wijn, die dan port is geworden, langdurig rijpen in grote houten vaten. Afhankelijk van rijpingsduur en moment van bottelen onderscheidt men verschillende soorten, zoals vintage, colheita en late bottled vintage.
Kopke Selected White Port is een zeer plezierige witte port, gemaakt van diverse druivenrassen. De smaak is elegant zoet en heeft ook een fijndroge toets. Zeer geschikt als aperitief of bij smaakvolle hapjes, al dan niet met wat blokjes ijs en een schijfje citroen.
 
Proefnotitie
Kleur: diepgeel
Geur: intense geur van rijpe druiven en nuances van noten en rozijn
Smaak: fijne zoetheid die overgaat in een verrassende milddroge afdronk

Wijn & Spijs
Amandelen, olijven, tapenade, vishapjes, aperitief

Herkomst
Portugal (Douro-streek)
Producent
Kopke
Wijnmaker
Fernando Olivièra (masterblender)
Druivenrassen
Diverse druivenrassen (o.a. Malvasia Fina)
Bodem / Klimaat
Leisteen, graniet; afwisselend Atlantisch, mediterraan en continentaal klimaat
Vinificatie
Halverwege de gisting versterkt met alcohol
Lagering
Ca. twee jaar gelagerd
Bewaartijd
Tot 4 jaar; op dronk zodra gebotteld

Korte omschrijving
Delikate witte port met een geraffineerde smaak. Geurt heerlijk naar druiven, noten en rozijn. Gemaakt van diverse druivenrassen. Koel geserveerd erg lekker bij amandelen, olijven, tapenade en vishapjes; perfect als aperitief, al dan niet met een schijfje citroen.

 

http://www.kopke.nl

 


Terug naar overzicht