Kopke ruby port 20%

Artikelcode73104  
Inhoud75 cl  
Typeport  
VerpakkingFles  
LandPortugal  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 10,99
Bedrag BTW (21%)€ 1,91
 


Aantal:

De geschiedenis van Kopke Port begint in 1638. In dat jaar start Cristiano Kopke met het verhandelen van Portugese goederen, waaronder wijn. Kopke is aldus het oudste handelshuis van portwijnen. Sinds 1953 is The House of Kopke eigendom van de Portugese familie Barros. Tot op de dag van vandaag heeft Kopke niets van zijn glans verloren.
Een groot deel van de beste Kopke ports is afkomstig van de Quinta S. Luiz, op de linker oever van de Douro, in het hart van de portstreek. Hier zijn de omstandigheden ideaal voor de productie van excellente ports. Dit geldt voor de volfruitige ruby of fraai gerijpte tawny evenzeer als voor de fantastische 'jaargangsports' vintage, colheita en late bottled vintage. Elk jaar ontvangt Kopke voor zijn ports tal van onderscheidingen.
Net als sherry en madeira is ook port een zogenaamde 'versterkte' wijn. Door halverwege de gisting wijnalcohol toe te voegen stopt de gisting en blijven natuurlijke suikers in de wijn achter. Deze geven port zijn delicate zoete smaak. Vervolgens laat men de wijn, die dan port is geworden, langdurig rijpen in grote houten vaten. Afhankelijk van rijpingsduur en moment van bottelen onderscheidt men verschillende soorten, zoals vintage, colheita en late bottled vintage.
Kopke Rich Ruby Port is een jonge, heerlijk sappige en intens fruitige port. Gemaakt van diverse druivenrassen en samengesteld uit meerdere oogstjaren; beperkte houtlagering. Zeer geschikt als aperitief of bij een lekker stukje kaas.

 
Proefnotitie
Kleur: vol robijnrood (ruby)
Geur: fris zoet, volfruitig
Smaak: sappig, jeugdig, fijn zoet en intens fruitig;

Wijn & Spijs
Ideaal als aperitief of bij een lekker stukje kaas; ook bij nagerechten met fruit (klassiek: in port gemarineerde meloen)

Herkomst
Portugal (Douro-streek)
Producent
Kopke
Wijnmaker
Fernando Olivièra (masterblender)
Druivenrassen
Diverse druivenrassen (o.a. touriga francesa, touriga nacional, tinta barroca, tinta roriz)
Bodem / Klimaat
Leisteen, graniet; afwisselend Atlantisch, mediterraan en continentaal klimaat
Vinificatie
Halverwege de gisting versterkt met alcohol
Lagering
Minimaal drie jaar gelagerd
Bewaartijd
Tot 5 jaar; op dronk zodra gebotteld

Korte omschrijving

Een heerlijke robijnrode port met een intens fruitige, sappige en friszoete smaak. Gemaakt van diverse druivenrassen. Ideaal als aperitief, maar ook erg lekker bij een stukje kaas en fruitdesserts.
 

Terug naar overzicht