Godet cognac XO Terre 40%

Inhoud70 cl  
TypeCognac  
VerpakkingDoos  
LandFrankrijk  
RegioLa Rochelle  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 71,99
Bedrag BTW (21%)€ 12,49
 


Aantal:

Vanaf 1730 is de van oorsprong Nederlandse familie Godet gevestigd in de Franse havenplaats La Rochelle en is tevens één van de grondleggers van de meeste beroemde Eau-de-vie, de cognac.

De familie Godet hield zich in eerste instantie bezig met de verkoop van wijn en legde zich van daaruit meer en meer toe op de productie van Cognac. Om de transportkosten van de wijnen toentertijd drastisch te verlagen, besloot men rondom La Rochelle, de wijnalcohol te scheiden van het water en alleen de wijnalcohol te verschepen naar Amsterdam. Water had men in Holland immers genoeg! La Rochelle werd daarmee het epicentrum van de Cognac-industrie, de firma Godet is inmiddels het enige cognachuis die ook daadwerkelijk nog in La Rochelle gevestigd is.

De rijke historie van het bedrijf komt ook tot uiting in de voorraad van het bedrijf. Godet Cognac heeft een ongekende grote voorraad aan vintages. Tijdens de Tweede Wereldoorlog confisqueerden de Nazi’s, tot groot ongenoegen van de hele AOC Cognac streek, de mooiste en oudste cognacs. Deze pareltjes werden naar Duitsland getransporteerd met als gevolg dat de meeste cognachuizen na de oorlog geen vintages meer konden aanbieden. De toenmalige ‘’cellar master’’ van Godet had echter de mooiste vintages van het familiebedrijf in de alembic pot still verstopt en kon ze zo behouden. Deze historische gebeurtenis heeft er toe geleid dat Godet Cognac één van de weinige cognachuizen is die vintages heeft van meer dan 150 jaar oud.

Godet heeft heden ten dage een mooi assortiment cognacs waaronder de VS, de VSOP, en de XO.
Bij het proeven van de cognacs is de eigen Godet signature goed te herkennen: Het smaakprofiel is namelijk lichtvoetiger en floraler dan van de meeste cognacs wat Godet anders en uniek maakt.

De Godet XO Terre, is een unieke blend van 5 verschillende appellations uit de Cognac streek.
Tijdens de gerenommeerde International Wine & Spirits competition 2015 (IWSC) in Hong Kong is de parel beloond met een gouden medaille en uitgeroepen tot ‘’best Cognac’’.

Een symfonie van walnoot en cherry in de neus. Perfect in balans, mooi zoetje met veel diepte en een subtiele finish van truffel.

www.cognacgodet.com


Terug naar overzicht