Bellevue kriek 5,1%

Artikelcode15305  
Inhoud24x30 cl  
Typespeciaal bier  
VerpakkingKrat  
LandBelgië  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Nee
 
Prijs (incl. BTW)€ 30,00
Bedrag BTW (21%)€ 5,21
Statiegeld€ 3,90
 
Aantal:

Meestal doet het er niet toe waar precies een bier wordt gebrouwen. Behalve voor Lambic, het bier waarvan Belle-Vue o.a. z'n Kriek maakt. In die Zenne-vallei -en enkel daar- hangen namelijk twee gistcellen in de lucht, de Brettanomyces Lambicus en de Brettanomyces Bruxelliensis, die levensnoodzakelijk zijn om het 'wort' spontaan te laten gisten. 'Wort' is wat je verkrijgt als je tarwe en mout laat koken en hieraan overjarige hop toevoegt. Na het koken laat men het 'wort' afkoelen in een ondiepe koelbak, in open lucht, zodat de twee gistcellen zich met dat 'wort' kunnen mengen. Het afgekoelde 'wort' gaat vervolgens in vaten, waar de spontane gisting begint. Zo ontstaat de lambic, een uniek bier dat al sinds de 13de eeuw wordt gedronken.

Voor het brouwen van z'n kriek-lambic laat Belle-Vue de in juli geplukte krieken zes maanden tot één jaar 'trekken' in jonge lambic van ongeveer 4 maanden oud. Hiervoor worden zogenaamde Schaarbeek-krieken gebruikt, genoemd naar de noordoostelijke randgemeente van Brussel. Belle-Vue gebruikt ongeveer één pond krieken per drie liter bier. De Kriek-lambic gist eerst in het vat, door de suikers van het fruit, en rijpt vervolgens verder in de fles. Het gisten, door vermenging van diverse soorten lambic en door de suikers van het fruit, maakt het bier ook 'straffer', tot ruim 5% alcohol-volume.

http://www.inbev.com

 


Terug naar overzicht