Gulden Draak 9000 Quadruple 10.5%

Inhoud75 cl  
Typespeciaalbier  
VerpakkingFles  
LandBelgië  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 7,99
Bedrag BTW (21%)€ 1,39
 


Aantal:

De Gulden Draak spuwt zijn vuur sinds 1986 bij Brouwerij Van Steenberge. Dit vurige bier met karakter werd oorspronkelijk gebrouwen in opdracht van brouwerij Cruyl uit Assenede. Het was toen een festiviteitenbier en werd één maal per jaar gebrouwen voor de fanfare van Assenede.

Toen Jozef Van Steenberge echter in 1986 één van zijn Italiaanse klanten over de vloer kreeg, werd Gulden Draak geboren. De Italiaan voelde het vuur en drong aan om het bier te kopen. Hoewel Jozef eerst weigerde omdat hij het bier te sterk vond, stemde hij in op voorwaarde dat er 100 hectoliter afgenomen werd. In die tijd een grote hoeveelheid die garantie was voor een week productie. Een bier met karaktermoet in een fles met karakter, een unieke witte fles, besloten ze samen.

De naam ‘Gulden Draak’ verwijst naar het vergulde drakenbeeld op de top van het Gentse Belfort. Volgens de legende sierde de draak het voorsteven van het schip waarmee noorman Sigurd Magnusson in 1111 op kruistocht trok. Tot op vandaag waakt het beeld op het Gentse Belfort en staat het beeld symbool voor de vrijheid en de kracht van de stad.


De kracht van de Gulden Draak komt optimaal tot zijn recht in zijn unieke glas, een hulde aan de legende van de vergulde draak: een mysterieus drakenei dat rust op de sterkte van een rots. Voor de weergaloze smaak van Gulden Draak gebruiken wij een nagisting met unieke wijngisten. De wijngist die door Jozef Van Steenberge in 1985 uit de bordeauxstreek werd meegenomen, zorgt er voor dat Gulden Draak ondanks zijn sterke karakter heel drinkbaar blijft.

Donkere triple met een licht fruitig aroma

Kleur: Amberkleurig met caramelkleurige schuimkraag
Alcoholvolume: 10,5 % - 23° Plato
Aroma: Fruitig aroma met lichtzoete smaak
Smaak: Zachte en licht zoete smaak

http://www.vansteenberge.com/


Terug naar overzicht