Gulden draak 10,5%

Artikelcode164931  
Inhoud33 cl  
Typespeciaal bier  
VerpakkingFles  
LandBelgië  
Op voorraad?Ja
Te verzenden?Ja
 
Prijs (incl. BTW)€ 1,50
Bedrag BTW (21%)€ 0,27
Statiegeld€ 0,10
 


Aantal:

Gulden draak is een bier buiten categorie. Het is een bier dat zo rijk, zo gloeiend, zo vol is van zijn typische smaak dat het de sommige proevers wel eens aan chocolade doet denken en anderen dan weer aan koffie. Engelsen noemen dit soort bier een 'Barley Wine', een 'gerstewijn'. De Gulden draak ruikt naar overwinning. Het is een uitgesproken feestbier. Het is dan ook niet voor niets dat Gulden draak in 1998 door het American Tasting Institute tot beste bier ter wereld werd bekroond! Daarnaast won dit bier nog vele andere prijzen.
Wist u dat de Gulden draak genoemd is naar het gouden beeld op de top van het Gentse Belfort? Het beeld werd oorspronkelijk in 1111, tijdens een van de eerste kruistochten, door de Noorse koning Sigrid Magnusson aan de
stad Constantinopel geschonken (nu Istanboel in Turkije). Vandaar natuurlijk de vorm van een vikingschip dat het beest heeft meegekregen. Ongeveer honderd jaar later was Boudewijn IX, Graaf van Vlaanderen, in een van de volgende kruistochten Keizer van Constantinopel. Omdat hij het beeld zo prachtig vond nam hij het gewoon mee naar Vlaanderen. In 1382 hebben Brugge en Gent zelfs nog slag geleverd voor dit beeld. En wie heeft gewonnen denkt u?

http://www.vansteenberge.com/


Terug naar overzicht