Bier van de maand juni

Deze ‘Vlaamse Bourgogne’ is een zoet, fruitig bier met een aangename fris-zurige eikenhouten afdronk. Het wordt gebrouwen met diep gebrande gerstemout en overjaarse
hoppen met een laag bitterheidsgehalte.
Na de hoofdgisting en de tweede lagering ondergaat het bier een derde lagering van ± 18 maanden in eikenhouten kuipen. De in het eikenhout aanwezige looistoffen geven de Duchesse het fruitige karakter. Na deze lagering wordt de Duchesse versneden met jonger bier van 8 maanden oud. Het resultaat is een prachtbier met een volle, zoete en licht rinse smaak.

Kleur: Robijnrood
Geur: Fruitig
Smaak: Zoet, fruitig met een aangename fris-zurige eikenhouten afdronk
Wijn & spijs: Wild, patés, rood vlees, krachtiger kazen
Serveren: Schenktemperatuur: 6 - 10 °C
Schenken: Glas iets schuin houden, vrij rustig inschenken

 


Terug naar overzicht